7 gratis manieren om muziek te ontdekken

Posted By Erwin | 0 comments


Soms kan ik maar niet besluiten naar welke muziek ik wil luisteren. Ken je dat gevoel? Dat je bij alles denkt: mwah, hier heb ik eigenlijk niet zo’n zin in? Mijn oplossing was om te zoeken naar alternatieven. Het blijkt dat daar hele leuke sites voor zijn:

Tuneglue

Je kunt de naam van een band ingeven, waarna Tuneglue je in eerste instantie 6 namen geeft van bands die op de één of andere manier overeenkomsten hebben met de band waar je mee begon.

Je kunt op een willekeurige band klikken en uitklappen om nog meer alternatieven te krijgen.

Music Roamer

Het is een leuke site, je kunt zoeken op artiest, keyword en op last.fm username. Op basis van je zoekterm wordt een aantal bands getoond met overeenkomsten.
Als je op een afbeelding klikt opent aan de linkerkant een overzicht van alle albums van de betreffende artiest. Je kunt zelfs muziek beluisteren en kopen via Amazon of iTunes. Het is wel van belang om te kijken of hetgeen je beluistert daadwerkelijk van de artiest in kwestie is. Vaak beluister je een mp3 uit de enorme collectie van Amazon, het kan gebeuren dat je iets van een tribute band aan het beluisteren bent…

Music Map

Een ietwat andere benadering heeft Music Map.

Als je hier een artiest ingeeft krijg je een heleboel alternatieven, maar je kunt daar verder niets mee. Nou ja, je kunt een artiest aanklikken uit één van de alternatieven, en dan krijg je daar weer een heleboel alternatieven voor. Je zult een andere site moeten gebruiken om te luisteren.

Bloson

Bloson is een site die op een vergelijkbare manier als Last.fm werkt. Alternatieven worden op een vergelijkbare manier weergegeven. Je kunt eenvoudig muziekvideo’s spelen.

Ook leuk, maar heel anders want blogs in essentie, zijn de volgende sites:

One Track Mind

One Track Mind is een blog waarop reviews worden geplaatst over nieuwe releases.

The Hype Machine

Anders dan One Track Mind is The Hype Machine een blog dat door de beste muziekblogs zoekt en artikelen plaatst met links naar mp3 bestanden om te streamen of te downloaden. Je kunt door alle muziek zoeken op verschillende manieren, op populariteit, op populariteit op Twitter, of in een gemixte stream van rond de 14 tracks.

PureVolume

PureVolume is een blog dat zich vooral richt op opkomend talent. Iedere band heeft zijn eigen pagina waarop ze mp3’s kunnen uploaden en waar je berichten kunt achterlaten.