De toekomst van het tijdschrift is gearriveerd!

Posted By Erwin |


De mogelijkheid bestaat al langer, maar sinds kort heeft MagCloud de regels voor het publiceren van tijdschriften versoepeld.

Wat betekent dit? Dat je geen lid meer hoeft te zijn om hun tijdschriften te kopen, dat het bestelproces makelijker verloopt en dat het verzendproces een stuk sneller verloopt.

MagCloud is een initiatief van HP en is erop gericht om iedereen die een tijdschrift wil maken de mogelijkheid te bieden dat te doen. Het enige dat je hoeft te doen is een PDF bestand in hoge resolutie met daarin je tijdschrift up te loaden.

Het kost voor jou als uploader en maker van het tijdschrift niets. De minimumkosten voor de koper zijn 20 cent per pagina plus verzendkosten. Jij stelt de basisprijs vast en alle meerverdiensten gaan naar jou.

De kosten kunnen zo laag zijn omdat gebruik wordt gemaakt van HP’s Indigo technologie. Hierdoor kan ieder exemplaar worden geprint zodra iemand het bestelt. Er zijn dus geen voorpublicatie kosten!

Het is hiermee dus mogelijk om een gecrowdsourced tijdschrift te maken! Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat iedereen op tijd zijn artikel klaar heeft en dat het wordt geëupload in High Res. PDF!