Download YouTube video’s

Posted By | 1 comment


Talloze posts zijn er al geschreven over het downloaden van YouTube video’s. Onder andere op Frankwatching en Mashable.

Allereerst antwoord op de vraag: waarom zou je YouTube video’s willen downloaden?

Heb je ooit een presentatie gegeven in een locatie waar geen internet is? En heb je een YouTube video in je presentatie? Daar heb je je antwoord! Daarnaast is het gewoon leuk om bijvoorbeeld een video van een goede band op je iPod terug te kunnen kijken. En je weet maar nooit wanneer er een video verwijderd wordt.

Dit zijn wat mij betreft de 4 handigste, want: gratis, je hoeft geen software te installeren en ze bieden allemaal de mogelijkheid uit meerdere extensies te kiezen.

Farkie biedt de mogelijkheid om zonder registratie drie video’s te downloaden, allemaal via de website. Je kunt kiezen uit verschillende extensies, én je kunt bestanden in verschillende extensies en van verschillende bronnen downloaden. Er is zelfs een Firefox bookmarklet. Ik moet er wel bij zeggen dat het allemaal (nog) niet helemaal vlekkeloos werkt. (het is nog in Béta).

afbeelding-32 Hey!Watch Ondersteunt bijna alle bestandsformaten en laat je op heel veel manieren video’s coderen en downloaden. Het mooie is dat ze ook gelijk een podcast van je bestanden maken, zodat je alle gelijk makkelijk in iTunes kunt kieperen en met je Pod kunt sync’en. Je mag 30 keer een bestand coderen zonder betaling. Wil je meer, dan moet je betalen.

Zamzar biedt de mogelijkheid om een heel scala aan audio, video en document extensies te kiezen als downloadformat. Even je email adres invullen en wachten tot je bestand gedownload / geconverteerd is. Je krijgt dan automatisch een mailtje.

Media Converter kan video’s omzetten naar 3gp, avi, flv, m4v, mov, mp4, mpg, mpeg, psp, rm en wmv en kan ook overweg met audiobestanden en documenten. Media Converter is gratis, voor extra functionaliteit moet je inschrijven. En da’s ook gratis trouwens.

Alle andere toepassingen hebben mij teveel haken en ogen: óf je kunt niet direct omzetten naar de goede extensie, óf je moet iets installeren, of je krijgt met allemaal restricties te maken. Deze vier hebben dat allemaal niet gelukkig.