Persoonlijke Evernote crisis

Posted By Erwin |


Niet te geloven. Vandaag bereikte ik 75% van de data-upload-grens van Evernote.

Huh?

Dat betekent dat ik stiekem al 27 van de beschikbare 40 mb heb gebruikt..

Voor iedereen die nog niet weet wat Evernote is, laat me het uitleggen. Evernote wordt ook wel omschreven als je extra geheugen. Het is een applicatie die werkt op Windows en Mac OS X. Je downloadt een programmaatje, installeert het en voila, je kunt al het papierwerk dat je ooit wilde bewaren in een schoenendoos op zolder digitaliseren. Als je dan ook nog de webclipper (een plugin voor je browser) installeert, ben je home free!

Hier is hoe het werkt:

Heb je een scanner, dan kun je alles wat je kunt scannen uploaden naar je computer. En van daaruit naar Evernote slepen. Pdf, print screens (die je ook met de ingebouwde screenshotter kunt maken trouwens), Word of Excel documenten, alles kun je direct vanuit je mappen importeren. Als je alles hebt geimporteerd, kun je het makkelijk vindbaar maken door middel van tags.

En misschien wel het grootste voordeel? Al je data wordt gesynchroniseerd met de Evernote server via een beveiligde verbinding. Dus zolang je je wachtwoord niet kwijt bent, kun je er bij vanaf iedere computer waarop je het programma geïnstalleerd hebt, want de synchronisatie is tweeweg. Met andere woorden, als je op 1 computer iets toevoegt, zal als je een andere computer met Evernote erop gaat gebruiken, deze toevoeging worden gedownload. Zo ben je altijd up-to-date!

Ik hoor het je je afvragen; als het zo’n goed programma is, vanwaar dan die crisis? Dat is omdat je als gratis gebruiker per maand 40 mb mag uploaden. De betaalde versie kost $5,- per maand en dan heb je 500 mb. Ik dacht dat die 40 mb voor mij ruim voldoende zou zijn… Silly me!