Plan afspraken met Tungle

Posted By | 4 comments


Misschien is het je opgevallen, misschien ook niet: de grote grijs / paarse Tungle.me knop rechts op m’n site.
Helaas, de knop is verdwenen, tungle.me bestaat niet meer. Zie onderaan.

Die knop zat daar om het mogelijk te maken op een snelle en efficiënte manier een afspraak met mij te plannen (als je dat had gewild 😀 ).

Het bedrijf achter deze dienst heet, niet geheel toevallig, Tungle.me.

Op de site kon je kijken naar een instructievideo, of er uiteraard ook meteen in duiken en een account aanmaken. Je kunt, als je een account hebt aangemaakt, een app downloaden zodat je je lokale kalender (iCal/Entourage, Outlook, Google) kunt synchroniseren. Uiteraard kun je kiezen welke agenda je wil delen (erg handig als je er drie hebt, zoals ik).

Vervolgens kun je aangeven tussen welke tijden mensen een afspraak kunnen plannen. Hiermee kan je voorkomen dat mensen in het holst van de nacht een afspraak willen maken.

Het mooie is dat de widget die op je site kan worden geplaatst, interactief is. Je ziet dus wanneer iemand beschikbaar is en wanneer niet. De widget opent zelfs een veld met alternatieve tijdstippen.

Zodra iemand een afspraak plant, ontvang je daarover een e-mail. Je kunt dan bevestigen of een ander tijdstip kiezen.

Al met al heeft Tungle.me mij al heel veel tijd en e-mails bespaard.

Let op: Tungle.me is overgenomen door RIM, het bedrijf achter Blackberry, en helaas hebben zij besloten de stekker uit tungle.me te trekken.

  • iriswildeboer

    Dat is hartstikke leuk maar die widget he…..Mischa, Kees en jij hebben het er al een tijdje over. Die heb jij zelf gemaakt toch? Daar kunnen we jou voor inhuren? 🙂

  • @iris Uiteraard kun je mij daarvoor inhuren, maar sinds kort is de officiële widget weer terug. Die vind je als je ingelogd bij Tungle bent, onder 'management'. De versie die ik had aangepast was de oude, met heel eenvoudige functionaliteit…

  • iriswildeboer

    Dan nog een vraagje. Want dat zit niet in die widget. Het leuke aan die widget is dat je meteen ziet of iemand op dat moment vrij is of bezet. Is het niet mogelijk foursquare eraan te koppelen? Zodat ik bijv. in één oogopslag zie dat jij vrij bent en in s2m zit, of juist bezet en in s2m. Wanneer ik zie dat jij daarna vrij bent en in Utrecht is het makkelijker en sneller om een afspraak te maken. Eigenlijk moet je dan zelf kunnen bepalen wanneer je dat zichtbaar wilt hebben. Lijkt mij een wel handig voor de echte netwerkers onder ons 😉

    Nou ja, was maar een ideetje.

  • @iris Het zou handig zijn als je Foursquare aan je mobile Tungle app zou kunnen koppelen idd. Via de website plugins lijkt me minder zo handig.. Maar ik heb geen idee of dat kan?!