Twitter hits mainstream!

Posted By Erwin |


Geweldig! Niet alleen zien steeds meer mensen het nut van , steeds meer mensen gebruiken het ook redelijk actief.

Ik zeg met nadruk redelijk actief, want er zijn zat mensen die maar 1 keer per week wat posten. Gelukkig zijn er ook mensen die per dag makkelijk meer dan 100 tweets plaatsen. Halen die effe lekker het gemiddelde op!

Nu doen er op twitter geruchten de ronde dat het allemaal wel heel erg mainstream wordt. Vooral nu zelfs Oprah is gaan twitteren en er tussen Ashton Kutcher en CNN een race gaande was wie het eerste de 100.000 followers  zou bereiken.

Volgens gebruikers die erover klagen, gaat het gezellige, ‘nerdy’, early adopter gevoel er een beetje vanaf. Vroeger kon je met een select gezelschap met elkaar nieuws delen. En dingen over mensen zeggen zonder dat ze daar weet van hadden. Want ach, ze hadden toch nog nooit van Twitter gehoord, laat staan dat ze er ook op actief waren!

Dat is dus (blijkbaar) veranderd volgens velen. Stel je voor, nu zou je baas zo maar mee kunnen twitteren en zien wat je over hem zegt is de gedachte.

Vind ik maar raar. Wat die mensen zich niet realiseren is dat enerzijds alles wat je op internet zet per definitie niet privé is (maar dat weet je van te voren), maar anderzijds dat Twitter een evoluerend medium is. Hier bedoel ik mee dat eerst bepaalde beroepsgroepen elkaar bestookten met technopraat, waarna de marketeers twitter bijna exclusief overnamen en tweets van een heel andere orde gingen plaatsen. Hierdoor veranderde het Twitter klimaat al aanzienlijk.

Nu dus grote namen als Ashton Kutcher, Demi Moore, Oprah & John Cleese Twitter zijn gaan gebruiken, zal het Twitter klimaat weer veranderen. Wat mij betreft ten goede, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. En wie weet wat voor interresants ze allemaal te melden hebben.

En ach, als je ze niet leuk vindt, volg je ze gewoon niet!