Voorkom Spam emails!

Posted By | 0 comments


Je email adres op je website zetten is een waterdichte manier om veel spam binnen te krijgen.

Hoe dat komt? Er zijn mensen actief op internet die met zoekrobots alleen maar zoeken naar email adressen. Met als enig doel reclame-email te sturen voor allerhande medicatie die een gezond mens helemaal niet nodig heeft. En erger.

Ik merkte kort na het starten van dit blog hoe effectief die robots zijn. Nog voor Google mij geïndexeerd had kwam de eerste spam al binnen. Van “Hallmark” maar niet heus. Gelukkig makkelijk herkenbaar als nep omdat alle maatregelen die Hallmark neemt ter identificatie van een echte E-card ontbraken.

Er is een goede oplossing!

Enkoder zorgt ervoor dat je email adres door middel van een ingewikkeld script onherkenbaar wordt gemaakt voor zoekbots. Je kunt een aantal velden op de site invullen en bepalen welk woord de email hyperlink vormt.

Je kunt op de website van Hivelogic zelfs een applicatie downloaden die email adressen codeert voor Mac OSX. Helaas wordt daar geen support voor geleverd.

Een ander goed middel is om in plaats van @, at te gebruiken. Daarmee ‘breek’ je een email adres zodanig dat een zoekbot het niet als email adres zal herkennen. Je moet dan alleen wel vertrouwen op het verstand van degene die jou wil bereiken….

De enige pech is dat als je eenmaal in zo’n spam database bent opgenomen, je daar niet meer vanaf komt. Daar helpt zelfs de beste codering niet tegen.